Setmana Sense Fum - Dia Mundial sense Tabac

Cada any, el 31 de maig, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) promou la celebració del Dia Mundial Sense Tabac.

La Xarxa dóna suport a la promoció de polítiques eficaces per reduir el consum de tabac. Els centres adherits a la Xarxa col·laboren en aquesta cita anual conscienciant i informant a la ciutadania dels riscos que el consum de tabac comporta per a la salut.

Aquest any 2019, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum s’ha implicat amb d’altres entitats en l’organització de la  XX Setmana Sense Fum (del 25 al 31 de maig). 

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i el lema per aquest any 2019 és: RECUPERA LA INSPIRACIÓ.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge, en els últims anys, estem implicats en l’organització tots els que ja estàvem d’una manera o una altra relacionats amb aquesta campanya: la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els Col•legis de Catalunya de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de pedagogs i de psicologia; les Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d'infermeria familiar i comunitària, de Llevadores i de Salut Laboral; la Societat catalana d’atenció i tractament del consum del tabac; la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials; l’Agència de Salut Pública de Barcelona; l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya i l’organització no governamental “no más colillas en el suelo”.


Podeu trobar aquí els reculls de les activitats que realitzen els hospitals durant aquesta jornada en edicions anteriors:


                                                          RECULL D'ACTIVITATS 2019


 
ACTIVITATS 2018 // ACTIVITATS 2017 // ACTIVITATS 2016 // ACTIVITATS 2015 // ACTIVITATS 2014

ACTIVITATS 2013 //ACTIVITATS 2012 // ACTIVITATS 2011  // ACTIVITATS 2010 

ACTIVITATS 2009 // ACTIVITATS 2008   

.
Veure totes les activitats