Tres hospitals catalans reben la màxima distinció internacional en la lluita contra el tabac

L’Hospital Clínic, el Vall d’Hebron, i el de Granollers han estat reconeguts amb el ‘nivell or’ de la Xarxa Internacional d’Hospitals sense Fum (ENSH).

Aquesta és la màxima distinció atorgada internacionalment a aquells centres sanitaris que han demostrat importants avenços en les polítiques de control del tabaquisme i que representen un exemple per a la resta d’organitzacions en la lluita contra el tabac.

Els tres hospitals catalans s’uneixen així a l’Institut Català d’Oncologia i el Centre Hospitalari St. Joan de Déu del consorci Althaia de Manresa; els únics centres catalans i espanyols que ja tenien la màxima distinció.

L’entrega del guardó es fa avui, dimecres 23 d’abril de 2014, a Barcelona, en el marc del “ENSH Gold Forum”, durant la 22a Conferència Internacional de la Xarxa d’Hospitals Promotors de la Salut (HPH). A més dels tres hospitals catalans, també reben la màxima distinció dos centres taiwanesos, un suec i un alemany.

Per assolir el “nivell or” els hospitals han de mostrar la implantació de polítiques de control de tabaquisme d’acord amb els exigents estàndards de la Xarxa Internacional d’Hospitals sense Fum. Les sol·licituds són avaluades per un jurat internacional que té en compte, entre d’altres:


• L’oferta de formació en deshabituació tabàquica a tots els professionals de la salut de l’hospital.

• L'ajuda per deixar el tabac a treballadors i pacients.

• El compliment total de la política de recinte sense tabac (espais interiors i exteriors) que protegeixi treballadors i pacients del fum ambiental del tabac.


Veure totes les notícies