Cigarretes electròniques: Carta oberta a Margaret Chan, directora general de la OMS

129 investigadors i autoritats en salut pública i biomedicina de 31 països han elaborat una “carta oberta” per demanar a la OMS que mantingui una posició basada en proves científiques sobre l’ús de les cigarretes electròniques (i d’altres dispositius electrònics per consumir nicotina).

Aquesta iniciativa sorgeix en resposta a la carta oberta que 53 especialistes van difondre recentment defensant una estratègia de “reducció de danys del tabac” mitjançant la promoció de les cigarretes electròniques.

En aquesta carta, els científics recorden que la nicotina no és innòcua i que l'impacte de l'exposició a altes concentracions dels aerosols (o "vapor") de les cigarretes és desconegut. Per això, i pel seu efecte renormalizador del consum de tabac, es mostren contraris a permetre "vaporejar" en àrees on fumar està prohibit. L'evidència científica que sustenta l'ús de les cigarretes electròniques per deixar de fumar és recent, escassa i de qualitat metodològica no apropiada, sent insuficient per prendre decisions polítiques sobre la seguretat i eficàcia d'aquests dispositius electrònics.

Per tot això, el principi de precaució és l'aproximació més segura en salut pública.

- Carta oberta en castellà, publicada per MATERIA

Veure totes les notícies