Cicle lletres i Salut

En el marc del cicle Lletres i salut del Pla Interdepartamental de Salut Pública |PINSAP|, organitzat conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col•laboració de la Xarxa Catalana d’Hospitals i de centres promotors de la salut, Xavier Albertí oferirà una xerrada el dia 16 de febrer a les 18 hores a la sala d’actes Hospital Clínic de Barcelona sobre medicina i dignitat entorn de l’espectacle El professor Bernhardi, d’Arthur Schnitzler, un tast reflexiu de la visió que des de la literatura es té sobre la salut i la malaltia.

Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, presentarà la xerrada. 


Xavier Albertí és director d'escena, actor, gestor teatral, compositor i actual director artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Des del 10/02/2016 al 20/03/2016 dirigeix a la sala gran del TNC el Professor Bernhadi, una adaptació d’aquest clàssic extraordinari de 1912, prohibit durant molts anys a Àustria.

Aquesta obra, mai estrenada a Catalunya, parla d’un  un hospital universitari, on la decisió complexa d’un metge desencadena un seguit de conseqüències que faran trontollar tots els estaments polítics i religiosos d’un país obligat a posicionar-se.


El PINSAP fomenta la salut actuant sobre  els seus determinants, la majoria dels quals es troben fora del sistema sanitari. L’assistència a activitats culturals es relaciona amb una millor salut i qualitat de vida.
Veure totes les notícies