VIII Trobada del Programa Atenció Primària Sense Fum. Catalunya sense fum... i Girona més!

El passat  23 de novembre es va dur a terme, a la capital del Gironès, la “VIII Trobada del Programa Atenció Primària Sense Fum. Catalunya sense fum... i Girona més!”.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, va ser l’autoritat que va donar el tret de sortida a aquesta jornada. Antonio Vallejo va ser qui va obrir les intervencions . I ho va fer parlant sobre diversos casos pràctics teatralitzats.

Posteriorment, Santiago Macip, Albert Moncada i Dolors Coll van explicar el seu dia a dia, les seves experiències en el seu territori. De manera complementària, vam realitzar sessions de treball on vam testar nous mètodes de treball que pretenen implementar i assolir una millor intervenció i prevenció del tabaquisme.

Tot seguit, es van explicar les diferents comunicacions seleccionades, entre elles l’estudi multicèntric ECTEC, coordinat per l’UCT i en el qual s’explica que el 20% dels estudiants d'infermeria es declara fumador i l’11,3% ocasional. A més, el 23,4% de tots els participants va afirmar que tenia els coneixements necessaris per ajudar a un fumador a deixar de fumar.

Al tram final de la jornada, es va constituir la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Regió Sanitària de Girona. Des de la Xarxa felicitem tots els centres i professionals adherits. Enhorabona a tothom!

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, va ser l’encarregada de tancar les conferències.  Durant la seva intervenció va exposar les diverses actuacions eficients en la prevenció i control del tabaquisme

Veure totes les notícies