17th World Conference on Tobacco or Health 2018

12/03/2018

Del 7 al 9 de març va tenir lloc a Ciutat del Cap (Sud-àfrica) la 17a Conferència Mundial de Tabac (WCTOH). En aquesta edició han assistit més de 2.000 participants que representen més de 125 països. Investigadors, acadèmics, organitzacions no governamentals, societat civil, científics, professionals de la salut i funcionaris públics que treballen en tots els aspectes del control del tabac s'han unit a Ciutat del Cap per aconseguir una generació lliure de tabac.

En el Dia Internacional de la Dona, es va realitzar un Ple d'alt nivell sobre dones, desenvolupament i control del tabac, amb la participació de dones involucrades en la prevenció i control del tabac de diversos països del món.

Durant aquests dies es va presentar en primícia la sisena edició de l'Atles del tabac i el seu lloc web complementari: una guia integral per a qüestions clau de control del tabac arreu del món.

En aquest congrés, la Unitat del Control del Tabac de l’ICO va participar amb una sèrie de pòsters. Per la seva banda, la Xarxa va presentar un pòster sota el títol ‘Programa de formació de control de tabac per als professionals de la salut de Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum: 11 anys d'experiència’, a on es detallava la tasca feta en l’elaboració del programa de formació de la Xarxa, tant presencial com online i possibles millores a implementar.

Han estat dies intensos d’intercanvi d’experiències a la primera conferència WCToH celebrada al continent africà. La següent conferència de WCToH se celebrarà a Dublín, Irlanda, al març de 2021.

Continuem treballant per a un món lliure de tabac!


Veure totes les notícies