Dos hospitals catalans han rebut el ‘nivell OR' de la Xarxa Internacional d’Hospitals Sense Fum

08/06/2018L’Hospital Benito Menni CASM de Sant Boi de Llobregat, i Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa han estat reconeguts amb el ‘nivell or’ de la Xarxa Internacional d’Hospitals Sense Fum (GNTH, Global Network for Tobacco Free Healthcare Services).

L’entrega d’aquest guardó es va fer dimecres 6 de juny a la ciutat de Bolònia, en el marc del ‘Gold Forum event’, durant la 26a Conferència Internacional de la Xarxa d’Hospitals Promotors de la Salut (HPH). A més dels dos hospitals catalans, també van rebre la màxima distinció un centre austríac, tres taiwanesos, un nord-americà i cinc centres de la comunitat autònoma andalusa. Per altra banda han renovat aquesta acreditació un centre taiwanès, un de sud-coreà i un d’alemany.

Aquesta és la màxima distinció atorgada internacionalment a aquells centres sanitaris que han demostrat importants avenços en les polítiques de control del tabac i que representen un exemple per a la resta d’organitzacions en la lluita contra el tabaquisme.

Els dos hospitals catalans s’adhereixen als 39 hospitals d’arreu del món acreditats amb l’OR internacional.

Per assolir el ‘nivell or’ els hospitals han de mostrar la implantació de polítiques de control del tabaquisme d’acord amb els exigents estàndards de la Global Network. Les sol·licituds són avaluades per un jurat internacional que té en compte, entre d’altres:

- L’oferta de formació en deshabituació tabàquica a tots els professionals de la salut de l’hospital.

- L’oferta d’assessorament i ajuda per deixar de fumar tant a pacients com a professionals.

- El compliment total de la política de recinte sense tabac (espais interiors i exteriors) que protegeixi tant a professionals com a pacients del fum ambiental del tabac.

Actualment, el procés d'acreditació del periode 2018/19 ja està en marxa i els hospitals candidats ja han estat convocats. Per tal de participar en aquets procés cal complir amb uns criteris que demostrin l'alt grau d'acompliment de les polítiques de control del tabac.

Dels 83 hospitals que conformen la Xarxa, 9 ja compten amb aquesta acreditació OR d'edicions anteriors.

Enhorabona a tots i en especial als nous membres OR!
Veure totes les notícies