Campanya: "La bata sempre neta i blanca: No em fumis!" - Hospital Clínic

24/07/2018

Coincidint amb la Setmana sense fum, l’Hospital Clínic va iniciar una campanya adreçada als seus treballadors sota el lema ‘LA BATA, SEMPRE NETA I BLANCA: NO EM FUMIS!’ perquè els professionals que fumen no ho facin als voltants de l’hospital i sobretot que no fumin amb la bata posada.

Amb aquesta nova campanya es reafirma la voluntat de l’Hospital d'esdevenir una institució coherent i saludable  per a poder contribuir a fomentar la qualitat de vida més enllà de l’absència de malaltia.

Durant la Setmana Sense Fum es varen distribuir xapes de la campanya entre els professionals sanitaris, es van penjar cartells informatius en diversos espais de Clínic i es va penjar informació relativa a la campanya a la màquines expenedores de bates i material tèxtil sanitari per sensibilitzar a tots els treballadors sanitaris que fumen que no es pot fumar amb la bata posada.

Així mateix es va difondre el següent manifest:


MANIFEST A PROPÒSIT DE LA SETMANA SENSE FUM
La Setmana del 25 de maig al 31 de maig (31 Maig - Dia mundial sense Tabac ) és la Setmana Sense Fum i arreu es fan actes al voltant d’aquest tema.
No es pot obviar que el tabaquisme és la primera causa de mortalitat i morbiditat prevenible en Salut Pública.
Com a sanitaris de tots els estaments hi tenim un paper i una responsabilitat primordial i imprescindible.
Aquest any l’organització Mundial de la Salut el dedica al tabac i a les malalties coronàries.
En l’enquesta als treballadors de l’hospital que es fa cada dos anys al voltant del tema del tabac hi ha bones notícies: ha baixat la prevalença de fumadors. Felicitats!
Enguany i coincidint amb aquesta setmana volem endegar a l’hospital una campanya, el lema de la qual és: LA BATA, SEMPRE NETA I BLANCA: NO EM FUMIS!!
Aquest tema recull una de les majors preocupacions de tots plegats (treballadors, direcció, pacients i familiars), també reflectit a l’enquesta: la presència de professionals sanitaris amb bata davant de les entrades de l’hospital fumant i també a d’altres indrets: pati, terrassa...
Aquest plantejament està fonamentat en els valors que es volen potenciar com a organització coherent i saludable per a poder contribuir a fomentar la qualitat de vida més enllà de l’absència de malaltia.
El tema del tabac en les seves diferents vessants és un dels àmbits que s’està treballant en un dels grups del Pla Estratègic.
Dir-vos finalment que tots som protagonistes i responsables de la millora de la cura dels nostres usuaris i hi tenim un paper essencial, cadascú de nosaltres des del nostre àmbit.
I per a l’èxit aquesta campanya i d’altres que endegarem, us necessitem, en definitiva per a fer un entorn més saludable i amable per tots!
A la intranet trobareu el programa d’activitats d’aquesta Setmana Sense Fum que ben segur serà del vostre interès i a la que esteu convidats a participar.
Direcció de l’Hospital






Veure totes les notícies