III Jornada de la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central

09/10/2018

El passat 5 d'octubre es va realitzar la III Jornada de la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central a Igualada, sota el títol "Tabac: diversitat i entorn".

Va ser una jornada molt profitosa a on es va parlar sobre l'abordatge del tabaquisme des d'una perspectiva d'interculturalitat, amb la ponència del Dr. Francisco Collazos i una taula rodona amb participants de diferents orígens que van aportar la seva visió en funció de la seva procedència cultural.

Durant el descans es va fer una pausa activa a on tothom va participar d'un moment informal amb la instructora de zumba.

Posteriorment, a la taula Entorn sense fum es van explicar experiències des de diferents àmbits: als municipis, als centres educatius, als centres esportius i als centres de salut.

La Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum va participar-hi explicant quin és el moment en el que es troben els hospitals en relació als entorns sense fum. La Laura Antón va explicar quin és el recorregut que s'ha fet en aquest àmbit fins a la consolidació del d'un grup de treball que explorarà la implementació d'accions concretes als hospitals.

Finalment, la Dra. Noelia Ramírez va presentar la ponència sobre "Fum de tabac residual".

La jornada va acabar amb l'entrega de premis als millors pòsters presentats.

Els assistents vam sortir amb la sensació de que hi ha molt camí per recórrer en el control del tabac però, fent una mirada enrere, es constata que hem avançat molt amb el treball conjunt de tots.

Podeu consultar aquí el programa.


Veure totes les notícies