XVI Trobada anual de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum

25/11/2018

















El passat 19 de novembre va tenir lloc la XVI Trobada anual de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHsF) a la Fundació Althaia de Manresa, en la que vam poder comptar amb la participació d'una part dels hospitals que la conformen.

El Sr. Manel Jovells, director general de la Fundació Althaia, va donar la benvinguda als hospitals assistents. La presentació de la Trobada va ser a càrrec de Josep Maria Suelves, cap del Servei de Prevenció i Control del Tabaquisme i de les Lesions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i d’Esteve Fernández, de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) com a coordinador de la Xarxa.

Durant la jornada es va fer balanç de les accions realitzades des de la coordinació de la Xarxa i es van presentar projectes de futur. Es van compartir projectes i accions d’èxit dels hospitals: l’experiència dels nous hospitals “nivell or” de la Fundació Althaia i de l’Hospital Benito Menni; així com les iniciatives destacades de quatre hospitals sota el títol ‘Accions per compartir’ (Hospital Clínic, Hospital de Viladecans, Hospital de Mollet i l’ICO).

Després del descans, Ruth Ripoll va presentar com s’està implementant el Projecte ISCI_SEC al Consorci Sanitari Integral sota el títol ‘Com potenciar la intervenció en tabaquisme als hospitals?’. L’objectiu d’aquest projecte és avaluar l’adopció, la implementació i l’efectivitat a nivell organitzatiu d’un programa de cessació després d’entrenar als professionals sanitaris en el lliurament d’una intervenció per deixar de fumar i promoure l’ús d’eines d’implementació en dos hospitals de cada país participant en el projecte (Portugal i Espanya).

Posteriorment, es va comptar amb la participació dels assistents a través d’una aplicació interactiva per avaluar ‘Com ser coordinador de la Xarxa i sobreviure en l’intent’.

La jornada va tractar temes d’interès per als assistents que van fomentar la participació fent aportacions de gran vàlua per a poder avançar tots junts en el control del tabaquisme als hospitals de Catalunya.

La Dra. Carmen Cabezas, sotsdirectora general de Promoció de la Salut, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, va cloure l'acte i va fer l'entrega de les plaques d'adhesió a la XCHsF als dos centres adherits recentment:

- Hospital de Sant Celoni

- Fundació Pere Mata, Terres de l’Ebre

Podeu veure les fotos aquí.

Les presentacions de la Trobada les teniu disponibles aquí.

Moltes gràcies a tots i fins la propera!




Veure totes les notícies