Nova Guia sobre Tabaquisme Ambiental i salut Perinatal i Infantil (TASPI)

22/05/2019












El passat 20 de maig va tenir lloc la presentació de la nova Guia sobre 'Tabaquisme Ambiental i Salut Perinatal i Infantil, TASPI a l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

El document facilita l’abordatge homogeni del tabaquisme des de la preconcepció fins a l’edat pediàtrica. La guia l’ha elaborat  un grup de treball multidisciplinar integrat per professionals de l’atenció primària, la pediatria, la salut sexual i reproductiva, els hospitals d’aguts i la salut pública.

El principal objectiu d’aquest document és facilitar l’abordatge coordinat i homogeni del tabaquisme en el període de preconcepció, l’embaràs, la lactància i l’edat pediàtrica amb la finalitat d’evitar l’exposició al FAT oferint consell sanitari per deixar de fumar a les mares i les seves parelles  en les visites prèvies a la concepció, en el seguiment de l’embaràs, el part i la lactància, i en la primera infància. A més de la intervenció per  esbrinar l’exposició al FAT i per ajudar a deixar de fumar  i evitar les recaigudes, la guia proposa el consell a les famílies per reduir aquesta exposició.

Evitar l’exposició infantil al fum ambiental del tabac (FAT) té molts beneficis per a la salut dels infants. Entre d’altres, la disminució de les otitis i les infeccions respiratòries, la millora del control de l’asma i, en el cas dels lactants, la disminució del risc de la síndrome de la mort sobtada.

El fum ambiental de tabac (FAT) té més de 7.000 compostos químics, molts dels quals són tòxics i cancerígens. Hi ha proves abundants dels efectes de l’exposició al FAT sobre la salut tant entre les persones adultes com entre els infants.

Aquesta nova publicació ve a reforçar les activitats de sensibilització i formació continuada dels professionals sanitaris per a la protecció dels infants davant del FAT que es porten des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya amb la col·laboració del Programa d’Atenció Primària sense Fum i la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum i les societats científiques i altres entitats implicades en la promoció de la salut i la prevenció i el control del tabaquisme.


Guia Tabaquisme Ambiental i Salut Perinatal i Infantil (TASPI)

Material Infància sense fum




Veure totes les notícies