Salut llança la campanya #aguantasensefumar destinada als joves i protagonitzada per Ricky Rubio

09/10/2019


El Departament de Salut, en col·laboració amb The Ricky Rubio Foundation, ha presentat avui una nova campanya contra el tabac destinada als joves i protagonitzada pel jugador de l’NBA, Ricky Rubio. Vuit de cada deu persones que actualment fumen van començar abans dels 20 anys i, per aquest motiu, Salut vol posar especial èmfasi en el col·lectiu de nois i noies d’entre 14 i 20 anys per evitar que comencin a fumar o fer que ho deixin al més aviat possible.

Els quatre reptes del jugador de l’NBA es poden veure al web aguanta.cat, on també hi ha consells per deixar de fumar. La campanya es distribuirà sobretot en les xarxes socials. També s’enviaran pòsters a tots els instituts del país i als centres sanitaris.

Durant l’acte de presentació de la campanya, conduït pel periodista Jordi Basté als Lluïsos de Gràcia, la consellera de Salut ha destacat que “s’ha de posar especial èmfasi en l’augment de l’ús de cigarretes electròniques entre els joves”. Les xifres són “preocupants”, perquè un de cada dos escolars ha provat una cigarreta electrònica, quan el 2016 només era un de cada cinc. “Hem de combatre aquesta tendència i, sobretot, deixar clar que és totalment fals que aquest tipus de productes siguin un mitjà efectiu per deixar de fumar”, ha incidit la consellera, que també ha alertat del risc per a la salut que suposen aquests dispositius.

Aquesta campanya s’emmarca en una ofensiva que el Departament de Salut planteja contra el tabac, després que n’hagi repuntat el seu consum. Per reduir l’impacte del consum del tabac, Salut també impulsa una nova llei d’addiccions que, entre altres mesures, preveu prohibir-lo en instal·lacions esportives a l’aire lliure, a l’exterior de les parades de transport públic i en vehicle privats. S’estima que a Catalunya, cada any hi ha prop de 10.000 morts atribuïbles al tabaquisme.


Informació addicional:

Nota de premsa

TV3 a la carta (minut 20:23)

Podeu visualitzar els vídeos de la campanya: http://canalsalut.gencat.cat/ca/actualitat/campanyes/aguanta-sense-fumarVeure totes les notícies