L’IAS rep el premi de la SSF19 per la seva acció contra el tabaquisme

29/11/2019

Durant la darrera Setmana Sense Fum es van premiar diverses iniciatives que els centres sanitaris organitzen al voltant d'aquesta setmana.

El passat dilluns 25 de novembre, durant el V Simposi de la Societat Catalana pel Control i Tractament del Tabaquisme (SCATT) es va lliurar a l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) el premi a la iniciativa en la lluita contra el tabac per les seves activitats realitzades al voltant de la Setmana Sense Fum 2019 (Dia Mundial sense Tabac). L’acte de lliurament es va dur a terme a l’Hospital Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià.

L’acte inaugural de la jornada va anar a càrrec de la presidenta de l’SCATT, Àngela Martínez, la subdirectora a Girona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Lluïsa Mas Mayor, i el director mèdic de l’hospital, Josep Costa. Es va subratllar la preocupació de tot el sistema sanitari pel consum de tabac, el qual produeix a Catalunya més de 9.000 morts l’any.  
 
La Dra. Rosa Carreras, com a cap de prevenció de l’IAS, va explicar les accions que s’han dut a terme al llarg dels últims 15 anys, tant en l’àmbit dels professionals com dels pacients i la ciutadania en general. La doctora va informar que la prevalença del consum del tabac entre els treballadors de l’IAS ha passat del 40,7% l’any 2009 al 19% l’any 2018.
 
Cada any i amb motiu del Dia Mundial sense fum, la comissió sense fum de l’IAS realitza accions dirigides a la lluita contra el tabac. Enguany va organitzar una festa al Parc Hospitalari Martí i Julià, oberta a la ciutadania, pacients, familiars i treballadors per sensibilitzar sobre els perjudicis de fumar. També són nombroses les activitats que en aquest marc es fan des de l’àmbit de l’atenció primària de l’IAS.

Donem l'enhorabona a tot l'equip de la comissió sense fum de l'IAS, i us animem a continuar conscienciant a la població dels beneficis de deixar el tabac i prevenir sobre l'inici d'aquest consum.


Autor de la foto: IAS
 

Veure totes les notícies