Pilar Roig s'acomiada. 20 anys del projecte sense fum a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus

14/02/2020

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus va celebrar els 20 anys de la seva tasca com a membre de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum en una sessió extraordinària en la que es va fer repàs de les diverses situacions a les quals van haver fer front, des de que era permès fumar a dintre de l’edifici de l’hospital fins a dia d’avui, amb totes les mesures de control del tabac que s’han implementat i les millores en la intervenció sistemàtica sobre aquest consum, que han aconseguit que aquest centre sigui acreditat amb el nivell Argent.

Aquesta sessió va ser recolzada per la Xarxa a on la Laura Antón va fer balanç del que representa ser membre de la Xarxa, així com totes les activitats i serveis dels quals se’n poden beneficiar pel fet de pertànyer-hi.

L’acte va ser liderat per la Pilar Roig, psicòloga del Servei de Salut Mental de l’hospital, pionera en la intervenció i l'estudi del tabac i referent en tabaquisme tant a l’Hospital com a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, ja que la seva carrera professional ha estat molt lligada al projecte sense fum del centre i en diversos grups d’abordatge del tabaquisme. De manera molt vivencial, la Pilar Roig va fer repàs de la seva tasca i va aprofitar per acomiadar-se, doncs després de 35 anys es retira, i va voler fer-ho explicant totes les accions realitzades al voltant del projecte sense fum. La Pilar ha coordinat aquest projecte des dels seus inicis i darrerament amb el relleu de la Dra. Lourdes Rofes, sent un dels primers hospitals a adherir-se a la Xarxa.

Des de la Xarxa, volem destacar la seva dedicació i compromís envers el projecte i el seu lideratge perseverant en la lluita contra el tabaquisme.

Moltes gràcies Pilar i fins sempre!

Veure totes les notícies