La Fundació Hospital de Mollet nou membre ‘nivell or’ de la GNTH

28/05/2020

La Fundació Hospital de Mollet ha estat acreditada amb el ‘nivell or’ de la Xarxa Internacional d’Hospitals Sense Fum (GNTH, Global Network for Tobacco Free Healthcare Services). 

L’entrega d’aquest guardó estava prevista al proper mes de juny a la ciutat de Seül, en el marc del ‘Gold Forum event’, durant la 28a Conferència Internacional de la Xarxa d’Hospitals Promotors de la Salut (HPH). A causa de la pandèmia del coronavirus, aquest acte ha estat posposat, a l’espera de saber com i quan es realitzarà aquesta entrega. 

Els organitzadors han volgut fer l'anunci d'aquests nous guardonats al voltant del Dia Mundial Sense Tabac.

A més de l’hospital català, també han rebut la màxima distinció un centre del país basc, cinc taiwanesos, un australià, un alemany i un suís. Els podeu consultar al web de la GNTH.

Aquesta és la màxima distinció atorgada internacionalment a aquells centres sanitaris que han demostrat importants avenços en les polítiques de control del tabac i que representen un exemple per a la resta d’organitzacions en la lluita contra el tabaquisme.

La Fundació Sanitària de Mollet s’adhereix als 60 hospitals d’arreu del món (9 d’ells a Catalunya) acreditats amb l’OR internacional. Els 9 hospitals catalans que en l’actualitat ja posseeixen aquesta distinció són:

-Fundació Sanitària de Mollet (2020)
-ALTHAIA, Xarxa Assistencial de Manresa (2018)
-Benito Meni CASM, Germanes Hospitalàries (2018)
-Hospital Universitari de Vic (2017)
-Hospital Universitari de Traumatologia i Rehabilitació de la Vall d’Hebron (2017)
-Hospital de Campdevànol-Comarcal del Ripollès (2017)
-Institut Català d’Oncologia (ICO l’Hospitalet) (2012-2017)
-Hospital General de Granollers (2014-2019)

Per assolir el ‘nivell or’ els hospitals han de demostrar la implantació de polítiques de control del tabaquisme d’acord amb els exigents estàndards de la Global Network. Les sol·licituds són avaluades per un jurat internacional que té en compte, entre d’altres:

       - L’oferta de formació en intervenció per a la cessació tabàquica a tots els professionals de la salut de l’hospital.
       - L’oferta d’assessorament i ajuda per deixar de fumar tant a pacients com a professionals.

       - El seguiment en el compliment de la política de recinte sense tabac (espais interiors i exteriors) que protegeixi tant a professionals com a pacients del fum ambiental del tabac.

Enhorabona a tots i en especial a la Fundació Hospital de Mollet per la flamant acreditació OR!
Veure totes les notícies