“Mesures per afavorir la cessació tabàquica del pacient fumador ingressat”

09/11/2020




El passat mes de setembre, des del Servei de Medicina Preventiva, es va dur a terme a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol el curs online “Mesures per afavorir la cessació tabàquica del pacient fumador ingressat”. L'objectiu del curs va ser proporcionar coneixements als professionals per al maneig del pacient fumador que no pretén abandonar l'hàbit de manera immediata, però que és objecte d'intervenció motivacional. La durada del curs és de 2 hores i està adaptat a les especificitats de l'Hospital.

Entre els 101 professionals inscrits, 78 van finalitzar el curs. La majoria dels professionals que van completar el curs amb èxit van ser de la categoria d'infermeria (74,4%), sent la resta de professionals auxiliars d'infermeria. La valoració  del curs entre tots els que el van finalitzar amb èxit va ser d'un 7,7 sobre 10 , destacant especialment  que “els continguts impartits han estat clars i ben estructurats”, que “s'han cobert els seves expectatives inicials” i que “recomanaria aquesta acció formativa a un company o companya”. 

L'èxit d'aquest curs online fa que els organitzadors, els Doctors Irma Casas, Maria Esteve i Guillermo Mena es plantegin una segona edició del curs per a principis de 2021.

Des de la Xarxa, animem a realitzar accions que tenen impacte en les actuacions dels i les professionals per apropar-se als pacients envers el seu consum de tabac. Enhorabona per aquest èxit!





Veure totes les notícies