La #CadenaPulmonsNets al Clínic: els professionals es repten a deixar de fumar

17/12/2020

La Lídia repta a la Jara a anar a Salut Laboral. La Glòria es repta a ella mateixa a fer el pas. L’Elena ja porta 6 setmanes sense fumar! El David ja sap a qui reptarà quan hagi abandonat el tabac. La Victòria té molt clar a quin costat vol estar… Tots aquests professionals sanitaris ja han passat per l’Àrea de Salut Laboral de l’Hospital Clínic i s’han sumat a la #CadenaPulmonsNets, una campanya que vol animar a la participació en el Programa de Deshabituació Tabàquica que proposa l’hospital. Des de fa més de 10 anys aquest programa ja ha ajudat a més de 500 professionals del Clínic, que en 4 anys ha baixat el número de fumadors del 27 al 23 % entre el seu personal.

Quan un professional del Clínic demana informació sobre el programa se li demana que repti a un company o companya a fer el mateix pas, i per això se’l convida a fer-se una foto o gravar un missatge en un gran photocall a la consulta de Salut laboral. Aquesta imatge o aquest vídeo es pengen a la intranet de l’hospital per fer públic aquest compromís i encoratjar a més persones a fer el pas. Així la #CadenaPulmonsNets es va fent cada cop més gran.

La pandèmia de la COVID-19 ha estat un moment clau pels fumadors i fumadores. Tot i que l’angoixa generada per la malaltia i el confinament ha augmentat el consum de tabac en algunes persones, s’ha constatat que una gran majoria, conscients de l’empitjorament de la malaltia en aquest col·lectiu, estan ara més disposats i disposades a deixar de fumar o ja ho estan intentant. A l’Hospital Clínic, com a tots els centres sanitaris, s’ha vist la COVID-19 molt a prop i ara hi ha més sensibilització i preparació per cuidar la pròpia salut. Això ha fet augmentar les visites a la consulta de Salut Laboral del Clínic i ara hi ha 20 professionals en procés de deixar de fumar, xifra que es vol seguir augmentant a través d’aquesta campanya de la #CadenaPulmonsNets.

La campanya s’està fent en paral·lel a una acció específica als accessos a l’hospital. Sota el títol “Allunyem el tabac, més espai per a la salut” s’han instal·lat un conjunt de lones, vinils i pòsters a les diferents seus de l’Hospital Clínic convidant als fumadors a allunyar-se de les portes d’entrada del recinte sanitari i a respectar la distància de seguretat. Ambdues campanyes estan liderades per la Direcció de l’hospital i executades per les àrees de Salut Laboral, Infraestructures, Comunicació i RSC.

   Veure totes les notícies