Nova campanya a Vall d’Hebron: “Dins del Campus fumar està fora de lloc”

17/06/2021


Vall d’Hebron estrena una nova campanya per conscienciar de la importància de no fumar a dins del recinte hospitalari.

Amb l’eslògan “Dins del Campus fumar està fora de lloc”, Vall d’Hebron, membre de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum des de 2002, ha posat en marxa una campanya de sensibilització que pretén aconseguir que el màxim de professionals deixin de fumar dins del recinte del Campus Vall d’Hebron. Fumar en un centre hospitalari perjudica la salut dels pacients i de les persones que hi treballen, dona un mal exemple de cara als pacients i a més està prohibit per llei.

Per sensibilitzar el personal, es faran servir diversos materials per difondre els missatges: cartells i lones que es penjaran per tots els edificis de Vall d’Hebron i vídeos i bàners perquè circulin per les plataformes digitals amb la frase “Si fumes al Campus la teva imatge s’esfuma” i la imatge de diversos col·lectius professionals per tal que tothom s’hi senti involucrat. A més, es pintaran fletxes al terra pels carrers interns de Vall d’Hebron que assenyalaran als professionals la zona on poden fumar: a fora del Campus.

La campanya també conté un recordatori important: fumar dins del Campus està prohibit i és causa de sancions segons la Llei 42/2010, de 30 desembre (BOE 31 desembre 2010) i la Instrucció 08/2013, de 30 desembre (Catsalut).

Finalment, durant la Setmana Sense Fum d’enguany, que es va celebrar del 25 al 31 de maig, els nens i nenes ingressats a l'Hospital Infantil van fer dibuixos on deixaven constància de com s'imaginen el món sense el fum del tabac, en podeu veure alguns dels millors al final d’aquesta notícia.

Des de la Xarxa, donem l’enhorabona als professionals de Vall d’Hebron per aquesta iniciativa, que esperem que sigui un èxit i animi a altres institucions a crear campanyes similars per tal que els hospitals esdevinguin espais 100% lliures de fum.

         
    
Veure totes les notícies