Tractar casos d’alta complexitat en tabaquisme: Connecta’t a la sessió clínica!

21/12/2021

    

El passat octubre es va portar a terme una sessió clínica sobre intervenció en tabaquisme en casos d’alta complexitat, que combinen patologia mental i orgànica. La sessió, organitzada pel grup de treball de Tabac i Salut Mental de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum es va portar a terme en format en línia.

La sessió va estar moderada per la Dra. Sílvia Mondon, de l’Hospital Clínic de Barcelona, on va exposar la dificultat de l’abordatge del tabaquisme en alguns pacients amb trastorns mentals, addiccions i patologies orgàniques comòrbides però, al mateix temps, ressaltava que sempre hi ha un camí per a avançar amb el ritme que calgui.

Es van exposar tres casos reals. La Dra. Gemma Nieva, de l’Hospital Vall d’Hebron, va comentar un cas d’un pacient amb antecedents per consum d’alcohol i patologia neurològica, la Dra. Francina Fonseca, de l’Hospital del Mar, va comentar un cas de poliaddició i patologia mèdica i, finalment, la Dra. Cristina Pinet, va exposar un cas amb trastorn depressiu i patologia orgànica comòrbida.

La sessió es va enregistrar i podeu accedir a la gravació a través d’aquest enllaç.

    



Veure totes les notícies