Exposició a l’Hospital de Figueres sobre la contaminació i els residus que generen les burilles

22/12/2021

     

La Comissió d’Hospital Sense Fum i l’àrea de Medi Ambient de la Fundació Salut Empordà (FSE) han elaborat recentment una exposició que mostrava la relació entre la importància de no fumar al fet de no generar residus de les burilles del tabac.

La mostra, titulada “Fumar és perjudicial. Per la teva salut i per la del medi ambient”, constava de 14 cartells amb missatges sobre la contaminació que produeixen les burilles de les cigarretes, un dels residus més nombrosos i contaminants del planeta i fàcilment evitables, si es redueix el consum de tabac. Cal tenir en compte que les puntes de cigar no són biodegradables i triguen 25 anys a desaparèixer. Aquestes burilles, llençades al carrer o al medi natural, quan entren en contacte amb l’aigua alliberen unes substàncies químiques que poden contaminar fins a 50 litres d'aigua dolça i 10 litres d'aigua salada. A més, contenen metalls que, dispersats en l'aigua, provoquen la mort de peixos, mol·luscs, rèptils i aus, entre altres conseqüències.

La iniciativa de l’exposició s’emmarcava en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, juntament amb la campanya impulsada per la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, “Allunyem el Tabac”, a la qual l’Hospital de Figueres s’hi ha adherit aquest 2021 amb la intenció de fer un pas més en la lluita contra el tabaquisme.

Des de la Xarxa celebrem aquestes iniciatives, que sens dubte ajuden a prendre consciència dels problemes que causa el tabac, inclús més enllà dels relacionats amb la salut.

      




Veure totes les notícies