XII Jornada de l'SCATT - 25 maig

01/06/2022

El passat dimecres 25 de maig, i coincidint amb l’inici de la XXIII Setmana Sense Fum, es va celebrar la XII Jornada de la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum de Tabac a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. 

La jornada, que tornava al format presencial després de dos anys, va ser una bona ocasió per al retrobament de professionals compromesos amb la prevenció i el tractament del tabaquisme i va reunir uns 250 assistents. 

Durant la jornada es van presentar dues comunicacions orals relacionades amb la feina de la Xarxa, que van guanyar el primer i segon premi a les millors comunicacions orals. La Clara Mercader va parlar dels canvis assolits en el control de tabaquisme a les unitats de salut mental de Catalunya els darrers 10 anys, mostrant els resultats d’un estudi realitzat per la Xarxa i el grup de treball de Tabac i Salut Mental, mentre que la Mercè Margalef va presentar la implementació i avaluació de la campanya “Allunyem el Tabac” a l’Hospital Duran i Reynals, també promoguda des de la Xarxa. Finalment la tercera comunicació oral va anar a càrrec del Dr. Alejandro Frinodels, de l’Hospital Clínic, que va presentar les dades de la consulta multidisciplinar d’alta complexitat en el tractament de tabaquisme i va guanyar el tercer premi.

La resta de la jornada va tractar principalment sobre el tabaquisme en relació a la pandèmia i es va agrair especialment a tots els professionals sanitaris el seu esforç i la seva dedicació per fer possible continuar cuidant els seus pacients fumadors durant aquest temps tan dificultós. 




Veure totes les notícies