XX Trobada de la Xarxa – 14 d’octubre de 2022

14/10/2022

     

El passat 14 d’octubre vam celebrar la XX Trobada de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum. Va ser una ocasió ben especial ja que, no només va ser la vintena, sinó que la vam poder celebrar en format presencial després de dos anys havent-la de fer virtual. La trobada es va dur a terme al Departament de Salut de la Generalitat i va comptar amb més de 70 assistents d’uns 40 hospitals de la Xarxa.

La inauguració de la Trobada va anar a càrrec del recentment nomenat conseller de Salut, l’Hble. Sr. Manel Balcells i el director de l’Institut Català d’Oncologia, Ramon Salazar. Tot seguit, el coordinador general de la Xarxa, Esteve Fernández, va fer un repàs del resultat de les acreditacions d’enguany, reconeixent la tasca realitzada per tots els hospitals catalans en el control del tabac i lliurant els certificats d’acreditació als sis membres de la Xarxa que han aconseguit el nivell “Or” i als tres que han aconseguit “Argent, menció Or”.

La Trobada va continuar amb Laura Antón i Montse Ballbè, coordinadores tècniques de la Xarxa, que van fer un balanç dels avenços assolits durant els darrers 20 anys de la Xarxa i van destacar les novetats més importants d’enguany, com ara els nous cursos de formació, els avenços en la realització de l’enquesta online, etc. Podeu consultar la presentació en AQUEST ENLLAÇ

Després d’aquesta revisió, la ponència especial va anar a càrrec de Laurent Huber, d’Action on Smoking and Health (ASH Estats Units), el qual va compartir la seva visió dels diversos passos que s’han fet a nivell global en el control del tabac i quins reptes de futur ens esperen, sota el títol “El control del tabac al segle XXI: cap a on anem”. La taula va ser moderada per Josep M. Suelves, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Abans de la pausa, les actrius Mónica Ballesteros i Mireia Scatti, d’ImproBarcelona, ens van fer riure de valent durant “l’acte especial de la vintena Trobada”; impossible de resumir, esperem que els que hi éreu ho gaudíssiu.

La Trobada va culminar amb la taula-col·loqui “Inicis i evolució de la Xarxa”, moderada per Cristina Martínez, on professionals que han format part de la Xarxa des de la seva fundació, com són Elvira Méndez (Associació Salut i Família), Antoni Gual (IDIBAPS), Antònia Raich (Althaia) i Esteve Saltó (Secretaria de Salut Pública), van rememorar els inicis i l’evolució de la Xarxa, així com els reptes que s’han assolit fins ara i el camí que encara tenim per davant.

Per finalitzar, la Dra. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, va fer la cloenda de la Trobada mostrant, com sempre, el seu suport personal a la labor de la Xarxa i agraint l’esforç i implicació de tots els professionals que han contribuït des dels inicis de la Xarxa i tots els qui s’hi han anat afegint els darrers anys per tal de crear ambients lliures de fum als centres on treballen.

Des de la Xarxa, us agraïm l’assistència a tots els que vau participar a la XX Trobada de la Xarxa. Per nosaltres va ser una gran alegria poder-nos retrobar en persona i compartir amb vosaltres tot el que hem assolit plegats aquests darrers 20 anys.



Veure totes les notícies