Tres hospitals catalans renoven el ‘nivell or’ per part de la Xarxa Internacional d’Hospitals Sense

24/10/2022

                    

L’Hospital Benito Menni CASM, la Clínica Sant Josep, de la Funcació Althaia de Manresa i l’Institut Català d’Oncologia, de l’Hospitalet han estat renovats amb el ‘nivell or’ de la Xarxa Internacional d’Hospitals Sense Fum (GNTH, Global Network for Tobacco Free Healthcare Services). Els tres hospitals han renovat aquest guardó atorgat l’any 2017. L’entrega d’aquest guardó es va fer dimecres, 19 d’octubre de 2022, en un acte en línia, en el marc de al ‘Gold Forum Conference’, on prèviament es van compartir experiències de les xarxes de Catabria, Taiwan i Irlanda. A més dels hospitals catalans, també van rebre o renovat aquesta acreditació set centres taiwanesos, cinc andalusos i un francès.

Aquesta és la màxima distinció atorgada internacionalment a aquells centres sanitaris que han demostrat importants avenços en les polítiques de control del tabac i que representen un exemple per a la resta d’organitzacions en la lluita contra el tabaquisme.

Els tres hospitals catalans s’adhereixen als 67 hospitals d’arreu del món (9 d’ells de Catalunya) acreditats amb l’OR internacional.

  • Aquesta és la màxima distinció atorgada internacionalment a aquells centres sanitaris que han demostrat importants avenços en les polítiques de control del tabac i que representen un exemple per a la resta d’organitzacions en la lluita contra el tabaquisme.
  • Per assolir el ‘nivell or’ els hospitals han de mostrar la implantació de polítiques de control del tabac d’acord amb els exigents estàndards de la Global Network for Tobacco Free Healthcare Services, sent avaluats per un equip de jurat internacional.
  • Els tres hospitals catalans s’adhereixen als 67 hospitals d’arreu del món acreditats amb l’OR internacional.

Un procés de selecció molt estricte

Per assolir el ‘nivell or’ els hospitals han de mostrar la implantació de polítiques de control del tabac d’acord amb els exigents estàndards de la Global Network. Les sol·licituds són avaluades per un jurat internacional que té en compte, entre d’altres:

- L’oferta de formació en deshabituació tabàquica a tots els professionals de la salut de l’hospital.

- L’oferta d’assessorament i ajuda per deixar de fumar tant a pacients com a professionals.

- El seguiment en el compliment total de la política de recinte sense tabac (espais interiors i exteriors) que protegeixi tant a professionals com a pacients del fum ambiental del tabac.


Des de la coordinació de la Xarxa us donem l'enhorabona per aquest reconeixement!


Veure totes les notícies