Althaia i l’Hospital Clínic de Barcelona han renovat l’acreditació de nivell Or de la Global Network

03/10/2023

L’Hospital Clínic de Barcelona i ALTHAIA, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa han renovat el ‘nivell or’ de la GNTH, Global Network for Tobacco Free Healthcare Services. Els dos hospitals han renovat aquesta acreditació atorgada l’any 2018.

L’entrega d’aquest guardó es va fer dimecres, 20 de setembre de 2023, en un acte híbrid, des de la Universitat de Viena en el marc de al ‘Gold Forum Conference’. Aquest esdeveniment va servir com a conferència prèvia a la 29a Conferència Internacional d'Hospitals i Serveis Sanitaris de Promoció de la Salut (HPH) i va tenir un gran èxit, inspirant a tots els participants.

La primera part de la conferència va centrar-se en les cigarretes electròniques, a on es va fer una revisió sobre l’evidència que hi ha fins a dia d’avui, per part de Charlotta Pisinger, investigadora experta en control del tabac de la Universitat de Dinamarca; seguida dels avenços donats a nivell de regulació de cigarretes electròniques a Polònia, per part de Lucasz Balwicki, professor de salut pública de la Universitat de Gdansk; i finalment, com afecten aquests dispositius a la població jove, per part de Valentina Bianchi-Galdi, especialista en el tractament del tabac.

Durant la segona part de la conferència es van presentar els hospitals acreditats amb el nivell Or d’enguany i se’ls hi va fer entrega del guardó i el diploma acreditatiu. A més dels hospitals catalans, també van rebre o renovat aquesta acreditació vuit centres taiwanesos, un coreà i un austríac.

Aquesta és la màxima distinció atorgada internacionalment a aquells centres sanitaris que han demostrat importants avenços en les polítiques de control del tabac i que representen un exemple per a la resta d’organitzacions en la lluita contra el tabaquisme.

Els dos hospitals catalans s’adhereixen als 67 hospitals d’arreu del món (8 d’ells de Catalunya) acreditats amb l’OR internacional.

Per assolir el ‘nivell or’ els hospitals han de mostrar la implementació de polítiques de control del tabac d’acord amb els exigents estàndards de la Global Network for Tobacco Free Healthcare Services. Els projectes son avaluats per un equip de jurat internacional amb àmplia experiència en aquesta acreditació.

Enhorabona per aquest reconeixement als centres acreditats!

Podeu baixar les fotos i les presentacions del Gold Forum 2023 en aquest enllaç.Veure totes les notícies