XXV SETMANA SENSE FUM

Títol Salut Mental

DEL 25 AL 31 DE MAIG DE 2024

Logo pulmons

Setmana sense Fum - Salut Mental

La Setmana sense Fum - Salut Mental és una iniciativa per a sensibilitzar pacients i professionals de l’àmbit de la salut mental sobre la importància de deixar de fumar i intervenir sobre el consum de tabac de tots els pacients que fumen.

Aquesta iniciativa està portada a terme des del grup de treball de Tabac i Salut Mental de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum. Aquest grup està format per 26 professionals de 15 instucions d’arreu de Catalunya. L’objectiu del grup és avançar de manera consensuada en el control del tabac en l’àmbit de la salut mental hospitalària.

A través d’aquesta pàgina pots descarregar-te totes les guies d’actuació i clíniques que ha elaborat el grup, així com altres materials útils.

Si voleu formació sobre intervenció en el consum de tabac en pacients amb trastorns mentals, oferim cursos a distància sincrònics i en línia (asincrònics). Tots els nostres cursos són gratuïts i acreditats. Visiteu el nostre web!

Us convidem a explorar les activitats que hem elaborat per aquesta Setmana sense Fum i que us poden ajudar a preparar la Setmana al vostre centre. Trobareu un joc de taula, material per rol-playing, un llibre de relats de pacients amb trastorns mentals que han deixat de fumar, sessions psicoeducatives i molt més!

Integrants del grup de treball de Tabac i Salut Mental:

Roser Alsina Obiols, Laura Antón Gómez, Montse Ballbè Gibernau, Eugeni Bruguera Cortada, Margarita Cano Vega, Margarita de Castro-Palomimo Serra, Montserrat Contel Guillamon, Mª José Muñoz Flores, Rosa Díaz Hurtado, Isabel Feria Raposo, Teresa Fernández Grané, Esteve Fernández Muñoz, Francina Fonseca Casals, Imma Grau Joaquim, Antoni Gual Solé, Rosa Hernández Ribas, Ana Molano Beteta, Sílvia Mondon Vehils, Gemma Nieva Rifà, Mª Cristina Pinet Ogué, Nuria Sisternas Domingo, Susana Subirá Álvarez, Josep Maria Suelves Joanxich, Araceli Valverde Trillo, Antonieta Vidal Tolosa.

Manifest

Bootstrap

Manifest de la Setmana sense Fum i totes les institucions que s’hi han adherit.

Històries d'èxit

Bootstrap

Històries reals de pacients amb trastorns mentals que han deixat de fumar.

Joc de taula

Bootstrap

Descarrega el joc de taula per a pacients: Escampa-fums.

Role Playing

Bootstrap

Sessions de role-playing per a pacients. Actuem!

Material

Bootstrap

Troba pòsters i altre material per la Setmana sense Fum.

Planifica

Bootstrap

Calendari de les activitats de la Setmana sense fum per a la teva institució.